
Mojito
Mojito was één van de favoriete cocktails van schrijver Ernest Hemingway. Hij zou er massaal veel gedronken hebben in La Bodeguita, een bar in Havana: ""La Bodeguita, which opened in 1942, was a favorite watering hole of other literati and Hollywood celebrities, including Gabriel Garcia Marquez, Neruda, Brigitte Bardot, Nat King Cole, Salvador Allende, and Errol Flynn. The drink probably owes its staying power in part to this glamorous audience. The Mojito was born in Cuba from a drink called the Draque. In the mid-nineteenth century, the Draque's original recipe was changed to include rum - and the Mojito cocktail was born. Shortly thereafter Cubans everywhere were making them. The Mojito cocktail became a national passion and by the mid-1920's it was, unofficially at least, the national drink of Cuba."
Benodigdheden:
Rum, 5-7 blaadjes verse munt, ijs, 1 halve limoen, rietsuiker, scheutje angostura (aromisch bitter)
Benodigdheden:
Rum, 5-7 blaadjes verse munt, ijs, 1 halve limoen, rietsuiker, scheutje angostura (aromisch bitter)
Recept:
Prak met een stampertje in een gekoeld cocktailglas een kwart limoen (in twee partjes gesneden) en 1 eetlepel rietsuiker samen tot het sap zich heeft vermengd met de rietsuiker. Vul het glas driekwart vol met gecrushed ijs. Voeg er de rest van de limoen en de muntblaadjes aan toe. Overgiet met 50 ml rum (bvb. Havana Club rum) en voeg er wat water of soda aan toe. Tenslotte een scheutje angostura. Dien op met een rietje en lepeltje om de cocktail te mengen.
Prak met een stampertje in een gekoeld cocktailglas een kwart limoen (in twee partjes gesneden) en 1 eetlepel rietsuiker samen tot het sap zich heeft vermengd met de rietsuiker. Vul het glas driekwart vol met gecrushed ijs. Voeg er de rest van de limoen en de muntblaadjes aan toe. Overgiet met 50 ml rum (bvb. Havana Club rum) en voeg er wat water of soda aan toe. Tenslotte een scheutje angostura. Dien op met een rietje en lepeltje om de cocktail te mengen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten